Stratejik Ürün Destek Programı

Programın Amacı: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında Türkiye’de orta-yüksek ve yüksek teknoloji seviyeli sektörlerdeki katma değeri yüksek ürünlerin ve bu sektörlerin gelişimi için kritik önemi haiz ürünlerin üretimini artırmaya yönelik yapacağınız yatırım projelerinin desteklenmesidir.

Programın Kapsamı: Program kapsamında yatırım projeleriniz, geri ödemesiz 1.800.000 (birmilyonsekizyüzbin) TL ve geri ödemeli 4.200.000 (dörtmilyonikiyüzbin) TL olmak üzere toplam 6.000.000 (altımilyon) TL’ye kadar desteklenecektir.

Program kapsamında verilecek desteklerin toplam üst limiti geri ödemesiz 1.800.000 TL ve geri ödemeli 4.200.000 TL olmak üzere 6.000.000 TL’dir.

Destek Kalemleri

Makine-Techizat Desteği: %60 [(%30 Geri Ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]

Yazılım Giderleri Desteği: %60 [(%30 Geri Ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]

Personel Gideri Desteği: %100 Geri Ödemesiz

Referans Numune Gideri Desteği: %60 [(%30 Geri Ödemesiz+%70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]

Hizmet Alımı Desteği %60 [%30 Geri Ödemesiz + %70 Geri Ödemeli) veya (%70 Geri Ödemeli)]

* Makine, teçhizat ve yazılımın yerli malı olması durumunda geri ödemesiz destek oranına % 15 (on beş) ilave edilir ve geri ödemeli destek oranı aynı oranda azaltılır.

Destek kapsamındaki giderlere ilişkin bedellerin işletme tarafından banka aracılığıyla ödenmesi ve vadeli çek/senet dâhil olmak üzere tamamının ödenmiş olması ve tüm bu ödemeler tamamlandıktan sonra ödeme talebinde bulunması gerekmektedir.

Destek programı kapsamındaki desteklere ilişkin destek ödeme talebi yapılabilmesi için mal/hizmet alımının program süresi içerisinde olması gerekmektedir.

Destek kapsamındaki giderlere ilişkin bedellerin işletme tarafından banka aracılığıyla ödenmesi gerekmektedir.

Gider gerçekleşmesine konu faturada, işletme tarafından alınan mal ve hizmete ilişkin bilgiler uygun şekilde yer almalıdır.

Stratejik Ürün Destek Programı mevzuatı kapsamında ödeme talebinin kontrol edilerek doğru eklerin eksiksiz yüklenmesi gerekmektedir.

İlgili destek için bir kez ödeme talebinde bulunulmalıdır.

Gider gerçekleşmesine konu fatura tutarlarının tamamının ödenmiş olması gerekmektedir.

Satın alınan mal ve hizmetlerde bedelin faturada sadece döviz cinsinden belirtilmesi durumunda, “Gösterge Niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurları” tablosunda yer alan döviz alış kuru üzerinden faturanın düzenlendiği tarih esas alınarak Türk Lirası olarak ödeme yapılması gerekir.

Destek başvurusu yapan işletmenin öncelikle mevzuatı çok iyi okuyup anlaması, yapmayı düşündüğü projenin bu desteğe uygun olup olmadığını detaylı kontrol etmesi, proje hazırlanmasına hakim olunması, projeyi hazırlarken gerçekçi hedefler uygun faaliyetler ve giderler belirlemesi gerekmektedir.

  1. Adım: Başvurunun Yapılması
  2. Adım: Değerlendirme
  3. Adım: İtiraz Süreci
  4. Adım: Proje Sürecinde Revizyon
  5. Adım: İzleme Süreci
Scroll to Top